May 26, 2010

Tiada Sempurna

Di Facebook, segala yang terpapar di page aku nampak macam indah. Ada yang 'buzz' aku di YM membuat satu kenyataan yang sebenarnya satu simpulan tentang kehidupan aku yang sebenarnya jauh dari apa yang dia fikir.

Wahai si polan yang meng-buzz, tanya pada diri... tergamak ke kamu perhiasakan diri dengan baju compang camping dan palit-palit kotor di muka?
Sebagaimana kamu memilih untuk tidak kelihatan seburuk itu di mata awam, macam tu jugak la aku yang tak mahu susah, sedih dan keserba-tak-adaan aku diketahui umum. Cukup-cukup la membuat andaian...

Tiada kesempurnaan dalam diri mana-mana kita.
Cuma kita berhak untuk memperlihatkan ketaksempurnaan tersebut atau tak. Selagi berupaya buat diri nampak indah di mata orang...

5 comments:

sourplum said...

npe wawa.cm de mslh besar je

wawashauqi said...

eh takde la. rasa tak adil bile orang cakap aku lucky sdgkan die tak tau ape yg aku lalui

Fareeza Suhaimi said...

Agree! Of course semua orang letak their best photos/moments for public...takdenye org nak letak gambar yg dia benci. that's normal la. takyah ah ambik port sangat wa..amik prinsip Siti "Tak hidup dek puji, tak mati dek keji" hidup ini sekali je! semua ada masalah...and ingat Tuhan maha adil :) luvyou babe!

wawashauqi said...

Hehe.. Ko mmg obses kat Siti kan. Smapai prinsip hidup dia pon ko pakai. Hahaha
Tapi btol tu, pegang yang tu je pon da bole buat muka aku jadi tebal. Thanx babe

sonik-malam said...

hey!
kool wawa. biasalah manusia dengan kuriositinya. dan manusia dengan cemburunya. yang penting kau tak menuntut simpati pada masa lemah.
kau kool! ;)