Aug 25, 2009

Tak Pernah Cukup

Sesuatu yang aku pelajari tentang cinta adalah, ia tak pernah buat aku rasa cukup. Nyatanya bila jam jam yang banyak bersamanya tidak terkesan walau sekelumit untuk aku menahan rindu demi sedetik waktu berpisah.
Tidak mampu…

Seperti tidak pernah berbaloi mata kutet dari berkedip berkutub kearah mata kecil, hidung runcing dan lekuk oreng di bawah juih bibir nya dalam jam-jam yang panjang, lansung tak terkesan untuk hanya sekadar ingat-ingat ia yang nyatanya jauh dari diri.

Meskipun mendung gemawan pupus oleh semilir bayu yang menyelaknya demi perlihatkan gemilang terangnya mentari, dan kicau damai burung yang menyambut indahnya, masih ia kupandang bening dan sunyi dengan hati rentik menahan kenyataan kami direnggang jarak.

Semalam diizinkan sumbang nyanyian dan gaya lucunya disendat dalam kad memori henfon. Ubat bila datang sakit katanya. Tapi hadirnya cinta itu bersama istilah ‘tidak cukup’ maka ribuan kali ditayang ulang tak pernah sudahkan sakit.

Ya, cinta itu datangnya bagai angin. Lagi dilintang, lagi membadai, lagi rengkuh daya juangnya memaut tulang. Tapi direlakan ia bersemilir atas kulit tebal berhaba, roma pon menjadi romantis meliuk-liuk.Selamat Ulangtahun Pertama kita kenal

1st time met photo'After a year' photo... Same location

8 comments:

Fareeza Suhaimi said...

anda memang hopeless romantic *sigh*

wawashauqi said...

hahahah! blushy~~~

sourplum said...

eh. mn gbr gue

aifa.boutique said...

wawa msg at 0193851558 or email aifa.boutique@gmail.com..nk ckp cni susa..tenet bengong..cbox pn block sbenanye..hhuuu

sonik-malam said...

selamat semoga...

putri said...

tahu tak ape yg beza?mie nmpak gemuk slpas sthun.bahagia bercinta itu;D

congrats .hee

aina rasyid

wawashauqi said...

yup!! perut da nak 3 inci!
sourplum, ada gamba ko cuma tak letak lg dlm facebook.
thanx sonik & putri. ehehe..

sourplum said...

nti da letak kt fb tagged jela ek =)