Jul 6, 2009

2 Minggu Yang Lemau

Dah 2 minggu menganggur.

Minggu pertama menganggur,
27 Jun- Aku dan Ada bersama rakan UTP yang lain (Jae, Myra dll) berkongsi tapak berniaga di KLPac, sempena Urbanscape. Tak sempat pun berkunjung lama ke lokasi event-event sebenar berlansung (Ohhh Yuna~~~).

Di tapak jualan, bisnes kawan-kawan lain agak maju. Aku dan Ada akur terima keuntungan yang tak seberapa. Tapi terharu bila Daniel dan bi-ef masing-masing datang bagi sokongan.

Bagi Ada, datang mengendong barang jualan dan berniaga di tengah panas terik sambil menanti pengunjung yang kebanyakan datang sekadar untuk melihat, adalah satu pengalaman yang baru. Berkali-kali dia menyatakan rasa serik, tapi kagum dengan semangatnya untuk menghabiskan seluruh hari tersebut. Mungkin persen serik Ada bertambah bila kami balik kelaparan, membelek muka dan tangan yang berbelak dan mengira untung bersih yang kurang dari harga baju yang diborong dari gerai sebelah. Sabar ye Ada... Hehe



Ramainye manusia!!



Azmi yang datang bagi semangat di saat-saat akhir




Minggu ke-2 menganggur,
Hari Isnin selepas interview yang panjang bersama Encik Amin, (Alizar Arkitek), aku menghabiskan petang yang tak dirancang dengan Encik Syahrul (ex-lecturer). Usai beliau mengorbankan isi wallet di Padini, aku tanpa segan silu merelakan diri untuk dibelanjai sekeping tiket wayang menonton Tranformers, dan kemudian, giliran beliau lagi sekali membelanja aku dan Ada makan di Old Town. Ups..sori encik... Next time turn kami pulak ye~ (ayat sama dari tahun-tahun sebelumnya)

Hari berikutnya, adalah hari-hari kosong dan jam-jam tidur yang panjang.
Jalan, lepak, balik, tidur....
Kemas rumah, swimming, tidur...
Karaoke, balik, tidur...
But the best was, when i had a karok time with kolek guys. Sorry guys, i have no pics of ya'll. Balqis is the hell best song of ours! *Syahadahhh!!* Lots of laugh with u guys!



Mi hyperactive



Mi & Zaneq = backstreet boys o backshit boys?



Oh ye!! My online blog, dah dibikin. Tinggal nak publish je tapi nak 'komfem' kan stok dan kaedah penghantaran dulu! Pon, baru ada 4 barang yang terpilih.

3 comments:

Chooyaya! said...

azmi tu nama dia azmi bin hayat eh?

Chooyaya! said...

giler babeng dah besar budak tu... dulu masa dia kecit2 lain jerk muka... keciknya dunia nih... nanti kem slm kat dia eh? (tu pun kalau dia ingat lagi la) tak sangkam azmie dah besar jadik hensem cam tu... kaksu tau, ngorat dari dia kecik2 lagi... haha

wawashauqi said...

Hehehe... Mmg senang tengok Mi besar makin hensem tapi yang nak dirisaukan ni, perut dia pon seiring meningkat saiz..