Jun 11, 2009

Life Gets Harder.

Where should i go?
A question that keeps niggling me since i was told to resign. Today is my 7th day of '2weeks notice' days. It remains a week before i officially resignated.

Every day, as i wake up in the morning and realize it's still weekday, i feel so sick & fuck up. I'm getting tired doing the ritual; facing the mirror, tell myself to be positive and smile fake-ly.. But as i see those happy faces in the office, i turn to be a looser me. Because i always the only person who make things wrong. Sorry for being a slow learner but put others' fault on me is not a good lesson for me.
God... make me a fighter please. I want to fight everything that may brings me down. Expirient had thought me, there is no good being so 'never mind'. See!! I went nowhere! Enuf beralah!

Now world, hear me please...

Ini pulak soal lain. Soal yang wujud bila nak cari kerja pulak.
Pada mereka (seperti aku) yang tidak berpeluang belajar 3D waktu semeser menjalani praktikel seolah tak berupaya menggali peluang kedua untuk belajar bila sudah terlajak melepasi alam kerja ni. Susah betul nak cari firm2 yang sudi terima mereka yang tak punya kemahiran 3D walaupun untuk diberi peluang belajar. Kalau ada yang menerima pun, kita tidak disediakan dengan peluang belajar sebab software hanya dibekalkan kepada 3D maker sahaja. Aku antara yang tak bernasib baik cuz i'm going thru this situation.

AAaaaaa... Tak adil!!!

Tips tok guru untuk marketkan diri dengan pengetahuan detail dan material tanpa kemahiran 3D sebenarnya tak releven da dalam zaman sekarang! Industri terlalu cepat berubah. Student tahun-tahun sebelum zaman rombakan subjek (aku cthnya) agak tidak bernasib baik.

Satu hal lagi, aku tak faham apa yang menyebabkan kesalahan aku dijaja dan dijadi bahan ketawa budak-budak ofis, aku pon tak faham. dari zaman praktikel pon macam tu. Malah penyelia firma pertama aku menjalani tempoh sebulan praktikel pon buli aku dan bagi task pelik-pelik untuk aku sudahkan dalam tempoh yang dia bagi sampaikan staf-staf semua pelik sebab selama firm tu trima budak praktikel, aku lah satu-satunya yang diragging sedemikian rupe. Bencinya~~ Mungkin betul apa yang Adawi cakap, muka aku muka stok orang suka nak buli. Do i look like a has-to-be-bullied-little-nerdy? What a pity me...

6 comments:

.ixzzue ixzzueids. said...

jgn la ckp camtu sayang...
be strong darling!!!
one day you will got a chance!
oneday that chance will make u to be someone!
trust me!!!
i know u strong!!!
go go girl!!
kuatkan hati!jgn cepat mengalah k!!

sourplum said...

buat bju jela

wawashauqi said...

thanx zu. aku ok tapi aku fedap dengan orang-orang melayan aku. dengan id pon. kijam!! huhu! Thanx gak sourplum, aku mmg sdg mengusahakan bbrape pniagaan. hehe. doakan aku ye...

azmi hayat said...

kamon beb! u bole nyer. i tau u tabah. i akan selalu ada utk support u ok. i yakin masih byk peluang yg ada utk u.

anizsDANbintang... said...

cik wawa,
klu susah nak cr keja..sambunglah study semula.
tambahkan ilmu di dada..
perhaps by make a decision to futher study,it will give a better result
plus,continue ur tee bisnes

^_^

Fareeza Suhaimi said...

Hey youuu~ never have that kinda thought again kay. Aku pun tak seberapa weh and used to think like that at one time. Biasela tengah down. understood. be positive k. adaw ckp cmtu main2, masa tgh main2. be strong babe! compare ngan aku yg dok goyang kaki after dip ni, you're more fortunate wa! it's just i might continue my studies je and hopefully you will too but for now do whatever u think is good for u. enough with those sad stories..you go girl!