Apr 23, 2009

Jubah konvo buat ibu...

Sebulan lagi untuk capai impian aku yang da berusia 4 tahun. Impian aku yang da dilalui oleh rakan2 sebaya aku kebanyakannya (terutamanya kawan2 Diploma Sains batch July 2003). Walaupon terlewat 2 tahun grad, tapi bile kenangkan aku grad sebagai bakal interior designer buat aku tak rasa sikit pon menyesal. Orang cerdik mmg lewat sket grad, sbb kena lalui ujian demi ujian. Hehe! Yang penting, lepas abes blaja, peluang dan rezeki untuk bekerja ada.

Tapi kepada kawan2 yang masih belum ada rezeki, tidak le plak malang... Cuma mungkin Tuhan ada sediakan peluang yang lebih baik di masa depan. Renungkan kemungkinan hikmah yang akan korg dapat dan bnyak2 bdoa smoga dihadapkan dengan peluang2 yg baik. Apa yg penting, kalau ada pluang depan mata, juz grab! Jgn nak pk2 lagi, takut nnti pluang blalu camtu je n tak dtg balik. Tambahan pulak time ekonomi meleset ni... mmg ssh nak cari kerja yang standard dgn kemahuan kite.

Congrat kat kwn2 ID UIA yang baru je grad bulan ni! Slamat menempuh ujian mencari keje! Korg akan bsaing dgn graduan ID UITM hujung bulan ni so cepat2 la survey firm2 yang perlukan dsigner ye! Selamat maju jaya!!

p/s: Tak sabar nak sarung jubah konvo kat mama n ckp "Ni hadiah ptama untuk ma sblom dapat adiah percutian ke Osaka tahun depan" sambil diiringi sepatah 'Aminn' dari mama..

2 comments:

sourplum said...

nk p osaka jgk

wawashauqi said...

kumpul duit bebanyak. tak ke osaka, ke bali. huhu! Jom la kawan2 semua!