Mar 24, 2009

2 ksalahan dalam satu hari

Satu hari, sebagaimana kebiasaan hari sblom2 nye, aku berjalan keluar dari kawasan rumah utk tunggu bas bg ke tmpat keje. Spt biasa aku mdail nmbr bf utk kejut kn bliaw bngun. As i walked over the guard post with fon on my right hand n payung on my left hand, gad kat pos pngawal angkat tangan menegur. I smiled n berusaha balas angkat tangan walaupon tangan da penuh, dan tanpa sngaja jari tengah tangan kanan saje yang terangkat. Tanpa sempat mengekspresikan rasa bersalah, I saw d guard face turned "apekah salah aku?"...
Uhukhuk... Sori pacik.. tak bniat

Sampai di tempat keje, aku sambung keje buat logo "Star cafe" pakai otocad. Adalah kepayahan yg teramat utk buat line lengkung yg smooth dlm autocad. Lepas mengeluh buat ke lapanratus kalinye, officemate nama Jacky dtg tawarkan ptolongan. After 15 minits, huruf "S" yg paling ssh nak dbentuk, menjadi jugak dgn bantuan Jacky. As a compliment, i said "Wahh, thanx! Your S is so beautiful!".
Then Jacky wuz like "Haa?? My ass beautifull?"

Urghhhh... Rasa nak tepuk je dahi. N there were several more cases happened. Antaranya....kain terlucut time assmbly kat skolah, terkenyit mata pada kawan bf aku. Ya Allah malunyeeeee!!! Aku rela org tegur aku terkentut kuat atau cili sangkut celah gigi dr malu mende2 camni...

6 comments:

sourplum said...

haha. klaka giler citer ko
smoga hari2 ko lepas ni lebih baek..

azmi hayat said...

beb! yg mencarut dh eyh. sian pak guard tuh.

wawashauqi said...
This comment has been removed by the author.
wawashauqi said...
This comment has been removed by the author.
wawashauqi said...

Thanx sourplum.
Alhamdulillah hari2 aku smakin baik cuma masih tak dpt elak 2 kelemahan tbesar aku. Azmi pon tau...
sourplum. tlg la bgtau cmne nak msuk blog ko.

sourplum said...

blog ape nih?
cotton-art.blogspot.com ke?

klu blog personal aku xde.
ade tu ade. tp cm diari. cm personal sgt. xle nk share..