Nov 27, 2008

The "WE ARE 47th"
























Idea utk post ini dicilok dari idea Zu


Aku pon ada pendapat utk dikesahkan kat tentang kawan2 sestudio yg macam2 ragam. Silekan mmbaca apa yg aku tulis pasal korg.

Dikesempatan ni, nak mohon maaf sbb buat gegendang tlinga korg tercemar slama satu sem ni... Pasni aku cube nyanyi dengan volume yg rendah. Atau off volume n pakai vibrate je. Erk??

Nazif
kitorg ske tiru gaya ko kunyah pipi.
Dan rambut ko yg macam bentuk topi lumba beskal tu. stylo la designer!!
Helpful and penyabar orangnye


Pami.
skandal Xu. jgn harap gosip tu akan berakhir. hehehe!
Ko banyak cipta quote yg jadi ikutan org dek krana slang cakap ko yg unik tu.
Salah satunye, "Hor lerr!!"
Dan kerana keunikan tu, ko dapat nama 'Brekmok'. Nama yg perlu ko jadikan pengajaran utk kurangkan carut. Har3

Mazeq
Gile megi. sama la dengan maria suka makan megi mentah. haha!
Quote popular- 'Geddiye?'

Amariya
Antara yang mula rapat dengan aku masa part 1.Kalau maria bsuara pada pukul 7, hari sabtu, aku akan pandang tv. Konfius, kot fareeza pasang tv citer doremon, atau sbnarnya maria yang sedang bsuara. hehe

Farahiya
Emm.. Nyanyian aku dengan suara farahiyah, mana satu yang lebih bingit? Ehehehe...

Pa'din.
Lelaki yang rapat dengan budak2 ppuan dalam kelas. Kadang2 ktorg guraw ngan bliaw macam ktorg dah lupe Padin tu lelaki. Caring, sensitif dan menyenangkan tapi tidak bila die stat membebel!! Macam machine gun!
Orang KL berlidah kedah. Huahaha

farahnashim.
Rapat dengan budak2 lelaki part 2. Suka gelak dan rakan yang jarang menolak bila diajak main basket ball. Jangan konfius bila die bcakap. Mmg bunyinya macam 'cakap sambil makan'. Janagn marah Panim...(Ko ngan panjang mmg cocok.)


aini
Nampak macam pendiam. Tapi bila buat lawak, mmg buat aku gelak. Lawak bijak! Haha!

azna
Suka senyum... Senyum die da cukup buat die kalihatan peramah walaupon die jarang bsuara. Suka nyanyi gak! Hehe

nadia
Rumet yang sukar dikawal kelakuannya. Hiper, klaka dan kuat gelak. Lebih kurg cam Syafirul versi ppuan la. Haha! Tapi menakutkan bila die naik darah.

fareeza
Mintak Fareeza tiru gelak org, mmg menjadi trutamanya gelak Puan Azimah dan gelak baby yang ada bubble2. Comey! Lagi satu, muka baby bliaw! Huhu
Jarang join bcakap bila kawan2 yang lain bising tapi suka bcrita. Tapi bliaw berupaya menghikayatkan kisah silam atau sedutan filen2 yang dah ditontonnya tanpa tinggalkan satu babak pon! Haha!
Fareeza, tlg jadi bedtime story teller utk anak2 aku nnti eyh. hehe!

min.
Keunikan min menjadikan presentation bliaw tiap2 sem jadi "the most wanted to see".
Blur yg comel2! 'Ringtone' atau nada ketawa tidak kedengaran, tiba2 da dengar bunyi "brek" panjang. Huhu!

Sitifar dan Jawa
Dah kata bakal suami isteri yg tak boleh dipisahkan, kenala citer skali.
Pasangan yang success! Yang sorg mulut takde butang off. yang sorg blur2... Mmg seswai!

helmi.
Dude.. 0-0 k..
Ko mmg pak lawak.
Bab buat bunyik ngan mimik muka, mmg terserah kat ko.
Dok plak dalam kelab pelawak skali shafirul ngan Nasrul. Mmg penat dengar korg lawan buat lawak. Trima kasih atas khidmat "47th.fm" dalam studio slama satu sem n time kasih jadikan lagu raya 4u2c ngan lagu "autumn in My heart" sbgai lagu batch kite. Huhu

nasrul.
20% jiwang
80% berbakat dan lawak tahap gaban
Tapi bile naik darah, bole jadi 100% tuh!
Takut~


nabil.
Mamat yang penah jadi model iklan sunsilk dalam montaj.
Gaya ala2 menteri tapi bila bcakap, bole naik bulu roma, punya la romantik. (Mula2 naik bulu roma, lama2 meremang lak bulu tengkok. Huahahaha)


shapirul.
Memiliki seluruh keriangan dalam dunia.
Ada masalah pon, kewl je(kewl ke?)
Tak pernah berjaya sahut cabaran "Diam dalam masa 2 minit" kecuali bila die tengah marah atau moody.

Titin & Zul
Macam Farah ngan Jawa jugak, dorg loving couple dalam kelas yg tak dapat dipisahkan lagi. Dari part 1 tuuuuuuu...
Zul, kadang2 cakap nya membengangkan org tapi takyah amik ati sgt, ok la kot.
Titin, very particular person! Kadang2 korg nmpak romantik, kadang2 gaduh pon menakutkan. Haha! Aku doakan korg bahagia

razi.
Kawan aku yang sorg ni, mmg suka bcrita!
Aku slalu kalah lawan citer lawak ngan die.
Kawan yg baik sbb slalu "b there 4 u" kat kwn2.
Tapi kalau time dia ada prob, mmg jelas bole tergambar di wajahnye!

farhan.
Masa utk anda menyinar!! She's working on her anime thing! Plus, she's so creative!
Ssh nak nmpak KakLong kat studio masa awal2 sem but then.....
Tahniah Hana Chan! U dapat handle prob dengan baik

syikin.
Gefren Helmi yang sgt kontra dengan prangai Helmi. Agak pendiam n bertatasusila orangnya. Tapi talkative jugak kalau kenal betol2.

Cinnah.
My best fren... yang cengeng.
Sgt sensitif dan cepat touching
Tapi hari2 biasanya, sifat sensitif nya mmg tak nmpak lansung sbb dia akan bercakap dan ketawa tanpa henti. Kira cam "penaik seri" la bliaw ni! Haha!

Toyob a.k.a Objek bulat
Masa part 01, hampir satu studio pcaya ktorg adek bradek. Well, masa tu kita mmg macam rapat cam adek bradek. Huhu! Ngan Heri n Raul time tu!
Nape Objek Bulat? Jawapan akan diketahui kalau anda tengok saiz perut bliaw. Huhehehe!
(Budak part 1 tu mmg sejibik cam ko)

Heri
Suruh bliaw buat muka marah, sedih, hepi, dll... takde beza melainkan mulut je yang bergerak. Aku mmg tak leh dengar ko bckp atau gelak. Satu kelucuan yang teramat!
Slama 3 tahun kenal ko, blom nmpak lagi ko marah. Kool gile! Siyes! Manusia ke katun ko ni? Haaha!

NaZele
Jangan pelik kalau tadi baru tengok Nazele kuar dari kedai gunting, ttiba esoknya rambut bliaw da kembali panjang. Bgitu juga janggut dan misainya da macam takleh buang da.
Huhu!
Aku mmg suka nyakat hang! Interior Design berjiwa askar yang bajet garang! Huahaha!

Bani
Metal Maniac tapi hebat jugak bercrita soal agama.
"Dok ginni......" quote popular yg jadi ikutan sume
Gaya ala2 macho..


Sape lagi yang aku tetinggal??
Korang sume adalah kenangan terindah...
Aku ucapkan gud luck untuk korg semua. Mana pon hala tuju korg lepas ni, ke UiTM sh alam ke, sambung keje tempat prektikel ke, ke Dubai ke, kawin ngan Datuk ke, jadi penyanyi ke, aku doakan kita semua akan success dan tak lupakan kenangan kat sini...
Sehingga bjumpa lagi!

3 comments:

.ixzzue ixzzueids. said...

uit
lamer x contact ko wawa
rindu bangat sih
huhu
namer aku xde ke??
huhu
cedey
wakakakaka

Fareeza Suhaimi said...

agak melawakkan ini postt~moderate in a fun way. u're one of my fav storyteller - that's for sure~

hasanah said...

'_'