Nov 21, 2008

Ke Akhir Garisan

Kawan2...


Lagu "Kita Hampir Kesitu" berhenti menjadi nyanyian kita


Berganti dengan lagu "Graduation"...


Semalam 47th menghabiskan waktu2 terakhir bersama kat Teluk Batik & Lumut. 9 malam bertolak- kita penuhkan ruang waktu dengan gelak tawa dan aksi cacat yang da lama kita tak aksikan bsama sejak masing2 membatukan tanggungjawab untuk projek masing2. 20 orang yang pegi, 8 orang je bertahan sampai ke subuh. Konon2 nak tgk sunrise. Tak mandang ponn.. Hati trusik tgk xu nangis malam tu, time kitorg tgh hepi2 tangkap gambar. "Aku akan rindu kan korg"... Ayat Xu yang buat yang lain2 tdiam & rasa touching..

Dalam waktu 24 jam lepas berakhirnya presentation... Kawan2 sestudio tak brenti kemas barang, pindah kan barang ke kendraan family masing2... Studio smakin kosong... Bilik pon... Just like d way i look at them- empty-no hepi.
Dan sekarang, kepala aku da mula penuh dengan sejarah2 dgn kwn2:
"Lasinda la cfe! Lasinda la cafe!"( sambil buat tarian)
"Hot! Hot! Hot!" (lagu composed by aku n nadia)
sahut2 "orait-okeyh",
"weyh!air da takde!!!!" masa kat umah sewa,

main geli2 ngan ada(ada tak penah tido kt bilik sndri)... kena buli ngan ada n nadia.. makan suap2 (pakdin pon join), buat trifel dalam studio, nyakat encik haris, rebut lumba parking tiapkali lepas pkol 1 pagi, tolong Min dapatkan henfon yg da masuk lubang jamban(kena buat spesyel post pasal ni), slotok, nyakat Dino dll......

(pinjam post xu)
"mazeq..nak sikit kicap.." (corner mazeq mmg da macam dapur studio,sntiasa 'dapur berasap')
"amariya..nak pinjam sudu..." (maria ajar buat trafel)
"nadia..nak tido..pinjam tilam"(gaduh mcmana pon, tilam nadia menjadi kegemaran bsama)
"min..nak print.."(kalo min bkk kedai prointing, mmg dah kaya dah)
"wawa..pasang la lagu best2.."(sori, aku slalu pasang lagu2 yang buat kog lemas. mari nyanyi the kooks sama2 lagi)
pa'din.."hallooooo "(walau padin da sebati dgn kl, slang pendang tetap tak lekang d lidah)
"korang..saper nak g toilet.."(aku je yg sanggup teman kan titin ke toilet. gile berjanggut menunggu)
"korang..jom pegi makan..."(pastu ada je yang majuk kena tinggal. aku slalu tak tapaukan makan korg)
"aini..gilsss beb.."(aku slalu tak sure ko tgh melawak ke tgh serius sbb muke ko sama slambe je bile bcakap)
"sape nak makan nasi lemak"...kata ada..mcm2 lagi..

p/s: aku tringat mamak kat kedai yang kita singgah makan kat Lumut tu. Mintak roti canai,takde. Tapi roti telo ada plak. ape punye lawak tah mamak tu. Hangin je...

5 comments:

.ixzzue ixzzueids. said...

...
sedey beb
aku rindu korang sume
sume galak tawa
gado sedey
sume jadi ingatan sampai ujung nyawa.
hari2 jado seorg pelajar
terlalu bnyak kenangan beb
ape2 pon kenangan d uitm
menjadi kenangan paling terindah buat aku...
love ya!!!

wawashauqi said...

kengangan bukan skadar untuk dikenang, tapi bisa diulang slagi rasa sayang sesama kita wujud.

hasanah said...

hahahahhaa...
nak sebuk kat sini gak...
semalam yang best!!!
=]
bila lagi nak cuti sama2?

atiqbaek said...

bestnyerr..

hana said...

jom kite gi jalan²
kene ajak me pasnih
hahaha (>.<)y