Sep 18, 2008

Ego senioriti atau tercabar?

Duduk dalam lingkungan senior2 yang masing2 memusatkan pandangan dan tumpuan kemarahan ke arah aku SEORANG....ngeri syial!

Walaupon tidak lah scra tepat keadaannya sbgaimana yg pnah blaku kat aku, tapi aku faham prasaan budak yang sedang mhadapi situasi tu...ye situasi tu sdg blaku, time aku tulis blog ni.

Aku ntara stuju dan tidak mende ni blaku tapi aku ada pendapat sndri. Masa memikul status junior, aku akui ada rasa cangggung, sdikit takut dan segan nak dekati snior since penah kena down ngan dorg. So, aku bjanji kat diri sndri bila da jadi snior, aku tanak jadi snior mcm dorg. Tapi janji aku hnya utk aku. Dan aku ingat kwn2 len pon pk camtu. Tapi skrang, bila da jadi snior, aku dapat rasakan ego menjadi snior. Pantang tgk jnior jln sblah tak pandang atau tak tgur, cpt je jadi panas. Tapi bila aku pk balik keadaan aku dulu, ketakutan aku dulu, aku rasa, tak salah snior mulakan huluran jalin ukhwah yg baik, dan uraikan sindrom takut snior yg mungkin lg bkesan utk tambahkan rasa hormat thdp snior.

No comments: